Nově v boji proti korupci? Index globální integrity - Bajzíková, Anna
Index vnímania korupcie je súhrnným indexom spracovávaným každoročne Transparency International a vychádza zo šetrenia subjektívnych názorov respondentov. Hodnotenie každej krajiny obsahuje tri hlavné elementy: kvalitatívne a kvantitatívne výsledky hodnotenia indikátorov integrity a časový prehľad korupčných káuz.