Vývoj produktivity exportov Slovenskej republiky po vstupe do Európskej únie - Grančay, Martin, 1984-2024
Príspevok na báze Hausmannovho indikátora EXPY skúma vývoj produktivity exportov Slovenskej republiky v rokoch 2004-2013. Ukazuje, že v reálnych veličinách stúpla produktivita slovenských exportov za dané desaťročie o 5 %. Aj keď sa uvedená zmena nemusí zdať významná, prevyšuje celosvetový priemer, aj priemer v rámci Európskej únie. Slovenské exporty sa však stále nezotavili z hospodárskej krízy.