Analýza Ravensteinových zákonov migrácie - Grešš, Martin, 1978-
V príspevku autor analyzuje jedenásť migračných zákonov, ktoré sformuloval E. G. Ravenstein v priebehu druhej polovice 19. storočia, pričom vychádzal predovšetkým z údajov cenzov a regionálnych migračných charakteristík vo Veľkej Británii. Niektoré jeho formulácie môžu byť použité pri vysvetľovaní migračných tokov na národnej aj medzinárodnej úrovni aj v priebehu 20. a 21. storočia.