Vybrané otázky ozbrojeného konfliktu - Harakaľová, Dorota, 1989-
Príčiny konfliktu, funkcie konfliktu a ich analýza. Vybrané negatívne dôsledky konfliktu na príklade Iraku. Ozbrojené konflikty ako jeden z najintenzívnejších bezpečnostných problémov súčasného sveta. Dôsledkami konfliktov sú ľudské obete, materiálne, populačné, dokonca aj ekologické škody. Sprievodným znakom konfliktov je migrácia obyvateľstva a potenciálny vznik radikálnych a teroristických skupín.