Vybrané aspekty rozvoja európskeho medzinárodného práva súkromného - Harakaľová, Dorota, 1989-
Európske pracovné právo. Vzhľadom na potrebu ochrany zamestnancov boli prijaté rôzne predpisy, najmä v súvislosti s tzv. atypickými formami zamestnania, ako aj s právom voľného pohybu zamestnancov. Práve tieto atypické formy zamestnávania zvyšujú flexibilitu v pracovnoprávnych vzťahoch. Spoločnou črtou smerníc o atypických zamestnaniach je vytváranie podmienok pre prechod zamestnancov zamestnaných takýmto spôsobom do pracovného pomeru na plný úväzok a neurčitú dobu.