Slovak economy in a period of recession: nonlinear DSGE model with time-varying parameters - Tvrz, Stanislav
Analýza dramatických zmien v štruktúre a správaní slovenskej ekonomiky v období prístupu Slovenskej republiky do eurozóny, súbežného nástupu globálnej ekonomickej krízy a následného návratu na dlhodobú rastovú trajektóriu. Malá otvorená ekonomika Slovenska je predstavovaná nelineárnym dynamickým stochastickým modelom všeobecnej rovnováhy s finančným akcelerátorom.