Štátna podpora investícií na Ukrajine: empirická analýza - Kunychka, Mykhaylo, 1990-
V súčasnosti väčšina štátov sa snaží prilákať priame zahraničné investície s pomocou štátnych nástrojov, medzi ktoré patria aj aktivity diplomatických či konzulárnych zastupiteľstiev v zahraničí. Ukrajina ako tranzitívny štát, tiež prejavuje záujem o PZI, pričom disponuje potrebným inštitucionálnym systémom na realizáciu aktivít spojených s podporou investícií. Štatistický vzťah medzi prílevom PZI a personálom zastupiteľských úradov v zahraničí. Pre overenie tohto vzťahu sa používa regresná funkcia na základe gravitačného modelu. Výsledky naznačujú, že ambasády a generálne konzuláty majú pozitívny efekt na prílev PZI.