Otec požiarneho poistenia Nicholas Barbon (1640-1698) - Littvová, Zuzana
História a dejiny poisťovníctva. Zakladateľ moderného požiarneho poistenia - Nicholas Barbon. Požiar a jeho hrozby pre ľudskú spoločnosť. Riziko požiaru a skupina rizík v základnom poistnom krytí.