Vojna o Ukrajinu v kontexte vytvárania multipolárneho usporiadania moci vo svete - Škvrnda, František
Vznik ukrajinskej krízy na konci roka 2013. Medzinárodný rozmer ukrajinskej krízy v spojení s vytváraním multipolarity v medzinárodných vzťahoch v 21. storočí. O mediálnopolitickej interpretácii ukrajinskej krízy a kritike pohľadu Západu na ňu. Náčrt periodizácie vývoja ukrajinskej krízy a hlavné udalosti, ktoré ovplyvnili jej medzinárodný dopad. Prezidentské a parlamentné voľby na Ukrajine v roku 2014. Súvislosti ukrajinskej krízy s ďalšími krízami a konfliktami v 21. storočí. Vnútropolitické a medzinárodné scenáre ďalšieho vývoja ukrajinskej krízy.