Vplyv fragmentárneho charakteru politickej kultúry ukrajinského obyvateľstva na proces demokratickej konsolidácie - Zubro, Tetyana, 1975-
Problematika politickej kultúry obyvateľov Ukrajiny. Dôležitosť niektorých aspektov politickej kultúry a ich vplyv na proces demokratickej konsolidácie. Mnohé problémy ukrajinskej krízy viac ako vierohodne ukazujú na kauzálne spojenie s politickou kultúrou v situácii, kde sa politická kultúra prejavuje ako jedna z vysvetľujúcich premenných. Za dôležitú súčasť analýzy autorka považuje identifikáciu vnútorných línií štiepenia, ktoré sa odrážajú vo fragmentovanej politickej kultúre obyvateľstva Ukrajiny.