Vyšehradská spolupráca a perspektívy jej vývoja - Balejová, Martina, 1990-
Historický vývoj a východiská vyšehradskej spolupráce s dôrazom na analýzu faktorov, ktoré mali za následok meniacu sa intenzitu kooperácie krajín V4 v priebehu jej 20 ročnej existencie. Ciele, na ktoré štáty V4 v minulosti zameriavali svoje spoločné úsilie. V kontexte súčasného vývoja sa príspevok zameriava na identifikáciu a analýzu príležitostí rozvoja vybraných nových oblastí spolupráce medzi štátmi ako alternatívne riešenie pretrvávajúcej krízy vyšehradskej identity, ako i na analýzu možných prekážok v daných iniciatívach.