Služby zdravotnej starostlivosti oslobodené od DPH - Jarošová, Beáta
Lekárska starostlivosť poskytnutá na základe výkonu lekárskeho a zdravotníckeho povolania na účely prevencie, stanovenia diagnózy a liečby spadá pod oslobodenie od dane. Lekárske služby vykonávané za iným účelom, ako je ochrana ľudského zdravia, vrátane jeho udržania a obnovenia, ako sú napr. výkony plastickej a estetickej chirurgie, nemôžu profitovať z oslobodenia od dane, a teda nie sú oslobodené od DPH.