Rozlišovanie konsignačného skladu a "call off" skladu - Válek, Juraj, 1981-
Konsignačný sklad je sklad tovaru pre zahraničného zákazníka, ktorý je stále vlastníctvom dodávateľa, pričom platbu za tovar prijíma dodávateľ vtedy, keď ho zahraničný zákazník predá. Sklad typu „call-off“ je taký, v ktorom je uskladnený tovar vo vlastníctve zahraničnej osoby, a takýto tovar je určený pre jedného vopred známeho odberateľa. Pri oboch typoch skladov vyplývajú povinnosti predkladať hlásenia a zároveň majú povinnosti, ktoré subjektom vznikajú podľa zákona o DPH.