The Impact of Democracy on Well-being - Orviská, Marta
Subjektívne šťastie, vyjadrené pomocou súboru údajov z prierezu krajín zo Svetových hodnôt. Regionálna demokratická spokojnosť má vplyv na životnú spokojnosť a individuálne šťastie. Menej evidentný je dopad na ženy, bohatých a na ľudí v bohatých krajinách. Vládnutie a skutočné šťastie sa často líši v rámci krajín, ako aj medzi krajinami. Významné faktory šťastia zahŕňajú veľkosť bývania, rodinný stav, príjem, nezamestnanosť a či človek patrí do jazykovej menšiny/väčšinového zoskupenienia.