Podstata procesu sekuritizácie, jej história, formy a aktuálna situácia v rámci Európskej únie - Majerníková, Monika
Identifikácia základnej podstaty mimobilančnej sekuritizácie ako jednej z finančných inovácií, ktorá sa stala katalyzátorom pri rozširovaní vplyvov medzinárodnej finančnej krízy. Taktiež poukázanie na vývoj sekuritizácie v rámci Európskej únie a číselné zhodnotenie jednotlivých súčastí sekuritizovaných finančných aktív v Európskej únii. Analýza bilančnej sekuritizácie na Slovensku v podobe hypotekárnych záložných listov.