Obstarávateľské zmluvy - právne a zahraničnoekonomické aspekty - Winkler, Martin, 1975-
Obstarávateľské zmluvy sú významným právnym nástrojom používaným v medzinárodnom obchode využívaným pri distribúcii tovarov alebo služieb. Spája sa v nich právny aspekt, ktorého podstata tkvie v rôznych variáciách právneho inštitútu zastúpenia s ekonomickým aspektom sprostredkovania, t. j. vytvorenia vzťahu medzi poskytovateľom a odberateľom. Právna úprava obstarávateľských zmlúv je v rôznych právnych poriadkoch rôzna. Najväčším problémom býva rozlíšenie medzi zmluvou o obchodnou zastúpení a pracovnou zmluvou.