Kríza na Ukrajine a jej vplyv na obchodnú orientáciu Ukrajiny - Bebiaková, Dáša
Súčasný makroekonomický vývoj na Ukrajine. Politické špecifiká v rámci vzťahov medzi Ruskom, Ukrajinou a Európskou úniou, ktoré majú vplyv na formovanie politického a hospodárskeho prostredia na Ukrajine. Vplyv krízy na Ukrajine na obchodnú orientáciu Ukrajiny. Vývoj exportu a importu medzi rokmi 2012 a 2013. Komoditná a teritoriálna štruktúra zahraničného obchodu. Pre Ukrajinu predstavuje dosiahnutie bezpečnostnej a politickej stability jediný možný kľúč k odvráteniu totálneho kolapsu štátu, ktorý jej v bezprostrednej budúcnosti hrozí.