Analýza vývoja medzinárodného obchodu EÚ a zmeny vyvolané finančnou krízou (teritoriálna a tovarová štruktúra) - Dráb, Ján
Vývoj podielu jednotlivých štátov na importe EÚ. Vývoj podielu jednotlivých štátov na exporte EÚ. Vývoj podielu jednotlivých členských štátov na zahraničnom obchode EÚ. Vývoj komoditnej štruktúry zahraničného obchodu EÚ. Finančná a hospodárska kríza priniesli zmenu rozloženia síl svetových ekonomík i v rámci EÚ samotnej. Jednoznačne možno badať rozmach Ázie, na druhej strane do úzadia vstupujú krajiny EÚ a NAFTA.