Analýza efektívnosti pomocou metódy DEA: výskum, aplikácia a technologická podpora - Durkáčová, Michaela
Rastúci tlak na konkurencieschopnosť podnikov vedie ich manažérov k snahe riadiť podnikateľské aktivity, s cieľom neustále zvyšovať ich výkonnosť a efektívnosť. Úspech si vyžaduje aj schopnosť rozpoznať a vyhodnotiť vplyv rôznych kvantitatívnych a kvalitatívnych faktorov na priebeh podnikových procesov. Kvalita procesov je nástrojom udržania a posilnenia pozície podniku v trhovom prostredí a ovplyvňuje nielen výšku nákladov, ale aj objem tržieb a výšku zisku. Efektívnosť podnikových procesov. Globálna cesta vývoja metódy DEA. Základné podmienky DEA modelov.