Uplatňovanie vybraných daní pri ochrane životného prostredia - Válek, Juraj, 1981-
Vzhľadom k rastúcemu znečisteniu životného prostredia je potrebné, aby príslušné orgány aktívne pracovali na zavádzaní nástrojov a opatrení proti znečisťovaniu. Účinným nástrojom v oblasti znižovania podielu znečistenia je zavedenie environmentálnej dane z výroby a využívania vybraných produktov.