Návrh postupu finančnej analýzy pre vybraný podnik – teória - Moravčíková, Elena, 1967-
Finančná analýza podniku a návrh jej postupu, ktorého cieľom je zhodnotiť finančnú situáciu podniku a jeho výkonnosť na základe relatívnych ukazovateľov a analýzy výkazov účtovnej závierky. Funkcie finančnej analýzy – poznávacia, hodnotiaca a rozhodovacia.