Udržateľnosť súčasných vzorov výroby a spotreby - Škorvagová, Simona
Rastúci význam etickej a environmentálnej spotreby vo svetovom hospodárstve a identifikácia možného ďalšieho vývoja udržateľných prístupov k spotrebe. Udržateľná spotreba a zelení spotrebitelia. Udržateľnosť výroby a spotreby. Celkovo je trh zelenej spotreby zatiaľ len okrajovým trhom a nedokáže významne ovplyvniť znižovanie dopadov súčasného životného štýlu na životné prostredie. Zelená spotreba poskytuje možnosť, ako čiastočne zmeniť doterajší prístup k ekonomickej činnosti, ale bez zásadnej zmeny celospoločenského myslenia, nie je možné dosiahnuť udržateľnejší ekonomický systém.