Vývoj slovenského poľnohospodárstva po vstupe do EÚ - Zubaľová, Ľubica, 1969-
Autorky na základe analýzy súčasného stavu poľnohospodárstva SR, zamestnanosti a štruktúry zamestnanosti v poľnohospodárstve a analýzy produkcie vybraných agrokomodít, identifikujú základné problémy slovenského agrosektora a riešenia, nevyhnutné na zvýšenie konkurencieschopnosti a adaptáciu slovenského poľnohospodárstva na nerovnaké podmienky jednotlivých členov EÚ, ktoré vyplývajú zo spoločnej poľnohospodárskej politiky EÚ.