Crowdfunding - nový spôsob ako financovať inovačné projekty - Bondareva, Irina
Špecifickou alternatívnou formou financovania inovačných projektov prostredníctvom internetu je relatívne nový spôsob známy pod anglickým názvom crowdfunding (voľne preložené ako „kolektívne financovanie“). Crowdfunding je mechanizmus kolektívneho financovania inovačných projektov, kde peniaze prichádzajú od veľkého počtu on-line investorov, sponzorov a darcov na financovanie ziskových alebo neziskových projektov. Teda je to kolektívna spolupráca ľudí, ktorí dobrovoľne spájajú finančné zdroje, aby spolu finančne podporili úsilie iných ľudí alebo organizácií.