Politische Flüchtlinge aus der Tschechoslowakei im Zuge der ersten großen Nachkriegsmigration nach Osterreich - Štefančík, Radoslav, 1976-
Politickí utečenci z Československa v prvej veľkej povojnovej migračnej vlne do Rakúska. Dôvody. Až po roku 1955 po znovu ustanovení Rakúska ako suverenného štátu sa stalo miestom slobody pre utečencov z komunistických krajín.