Elektronické služby dodávané zdaniteľnými osobami usadenými na území Európskej únie v roku 2015, ale neusadenými v členskom štáte spotreby - Válek, Juraj, 1981-
Zdaniteľná osoba neusadená v členskom štáte spotreby, ktorá dodáva elektronické služby osobe, ktorá nie je zdaniteľnou osobou a má sídlo, bydlisko alebo sa obvykle zdržiava v členskom štáte spotreby, sa rozhodne pre uplatňovanie osobitnej úpravy v tuzemsku ako členskom štáte identifikácie a oznámi daňovému úradu začatie tejto činnosti. Daňový úrad jej povolí uplatňovanie dane pre tieto služby. Ak by nespĺňal podmienky, daňový úrad vydá rozhodnutie o tom, že jej nepovoľuje uplatňovanie dane. Proti tomuto rozhodnutiu môže zdaniteľná osoba podať odvolanie.