Minimálna mzda v Nemecku - dopad na slovenských zamestnávateľov - Matlovičová, Iveta
Právne predpisy stanovujúce minimálnu mzdu zákonom má v súčasnej dobe 21 krajín EÚ. Od 1.1.2015 sa pridáva k týmto krajinám Spolková republika Nemecko. Výška hodinovej minimálnej mzdy je 8,50 eur a platí pre celé územie Nemecka a pre všetky sektory. Odporúčania pre slovenské firmy, ktorých zamestnanci pôsobia na území SRN.