Vzdelávanie zamestnancov - Martončíková, Petra
Zamestnávateľovi sa v zákone ukladá povinnosť starať sa o prehlbovanie alebo zvyšovanie kvalifikácie zamestnancov. Zároveň mu ukladá aj povinnosť prerokovať plán zvyšovania a prehlbovania kvalifikácie so zástupcami zamestnancov. Prehlbovanie kvalifikácie je právnou povinnosťou zamestnanca a považuje sa za výkon práce. Je zamestnávateľ opravnený zamestnancovi prikázať účasť na prehlbovaní kvalifikácie?