Plyn z Baku pôjde do Európy - Pressburg, Adrian Peter
TANAP - Transnational natural gas pipeline - plynovod, cez ktorý má za štyri roky prúdiť do Európskej únie plyn z Azerbajdžanu. Preprava plynu z nálezísk v Kaspickom mori a v Strednej Ázii. Trasa cez Turecko, regionálnu tranzitnú veľmoc. Čakanie na Irán a jeho zapojenie do mixu dodávateľov. Budovanie Južného koridoru a zmena energetickej mapy Európy.