Diverzifikácia verzus špecializácia: empirická analýza - Dujava, Daniel
Ekonomický rozvoj a štruktúra ekonomiky. Prehľad literatúry, ktorá sa venuje súvislostiam medzi ekonomickým rozvojom a mierou špecializácie, resp. diverzifikácie. Analýza vzťahu medzi ekonomickým rozvojom a mierou špecializácie ekonomiky. Meranie špecializácie exportu. Index príjmovej úrovne exportu. Miera špecializácie a ekonomická úroveň. Index príjmovej úrovne komodít a exportu.