Pomáhá diplomacie mezinárodnímu obchodu? Případ Ukrajiny - Raneta, Leonid, 1982-
Súčasný stav riešenej problematiky v domácej a zahraničnej literatúre. Vymedzenie základných pojmov. Charakteristika hospodárskej diplomacie Ukrajiny. Export a zastupiteľstvo Ukrajiny v zahraničí. Hodnotenie vzťahu medzi exportnými tokmi a zastupiteľstvom Ukrajiny v zahraničí - regresná analýza a dáta. Empirické výsledky.