Institutions, policy and banking sector development: a reassessment - Filippidis, Ioannis
Dáta 80 krajín v období 1985-2007. Efekt ekonomických, sociálnych a politických inštitúcií na rozvoj bankového priemyslu skúmaný systémovým GMM odhadom, ktorý kontroluje endogenitu medzi ukazovateľmi. Ukazovatele miery významnosti inštitucionálnej kvality (bankový sektor, ekonomické, sociálne a politické inštitúcie, otvorenosť obchodu a financií ekonomiky, makroekonomické parametre, politický ukazovateľ a ukazovateľ bankovej krízy).