Resistance (Odpor) - formace v grafu - Badura, Peter, 1978-
Resistance level je vyhľadávaným a často využívaným technickým nástrojom forexových obchodníkov. Ide o úroveň, kde cena po predchádzajúcom raste môže naraziť na silnú bariéru, cenový strop. Po prerazení silných technických hraníc, akým resistance je, zvykne cena rýchlo rásť.