Škoda a manko v účtovníctve štátnych rozpočtových organizácií - Wittgruberová, Adriana
V rámci prípravných prác súvisiacich s účtovnou závierkou môže v účtovnej jednotke vzniknúť problém so zaúčtovaním vzniknutej škody, resp. manka. K tomu, aby bol účtovný prípad správne zaúčtovaný, je potrebné, aby účtovník správne pochopil konkrétny prípad, mal k nemu dostatočné informácie a vedel účtovný prípad na základe týchto informácií správne identifikovať a účtovať o ňom na správnych účtoch.