Nové žánre a formy publikovania v online médiách - Filo, Jakub
Nástup internetu a nových online médií priniesol zmeny aj vo formách publikovania obsahu a žánroch. Interaktivita, rýchlosť, multižánrovosť a spätná väzba, ktorú ponúkajú internetové média vyvíjajú tlak na hľadanie nových foriem spracovania obsahu, tak aby publikované materiály spĺňali vyššie spomenuté kritéria. Popri tradičnom delení na spravodajské a publicistické žánre dochádza k vzniku nových foriem, medzi ktoré radíme najme shortform, longform a dátovú žurnalistiku.