Oslobodenie od dane pri dovoze tovaru v osobnej batožine cestujúcich v roku 2015 - Válek, Juraj, 1981-
Oslobodený od dane je neobchodný dovoz tovaru v osobnej batožine cestujúceho z územia tretích štátov. Neobchodným dovozom sa rozumie dovoz tovaru, ak je tovar určený na osobnú spotrebu cestujúceho alebo osobnú spotrebu jeho domácnosti, alebo je určený ako dar. Oslobodenie od dane sa uplatňuje pri tabakových výrobkoch a alkoholických nápojoch. Oslobodenie od dane na dovoz pohonných látok, ktoré sa nachádzajú v bežnej nádrži motorového vozidla.