Výsledok hospodárenia v s.r.o. a jeho vysporiadanie - Mintál, Ján
Na úrovni podniku je zisk zdrojom vlastných prostriedkov. Základné znaky s.r.o. Rozdelenie zisku s.r.o., podiel spoločníkov na zisku. Medzinárodné zdaňovanie podielov na zisku v zmysle medzinárodných zmlúv o zamedzení dvojitého zdanenia. Prídel do sociálneho fondu. Tvorba štatutárnych a ostatných fondov. Zvýšenie základného imania. Úhrada straty v podmienkach s.r.o.