Účtovanie odvodov za konateľov, spoločníkov, členov štatutárnych orgánov a iných orgánov poberajúcich pravidelnú odmenu za výkon funkcie u právnických osôb v sústave podvojného účtovníctva v roku 2015 - Pakšiová, Renáta, 1974-
Mzda spoločníkovi, ktorá mu plynie na základe dohody o pracovnej činnosti alebo pracovnej zmluvy, sa účtuje na nákladový účet 522. Konateľ je štatutárnym orgánom spoločnosti s ručením obmedzeným. Ak odmena konateľa súvisí s výkonom činnosti štatutárneho orgánu, zaúčtuje ju účtovná jednotka na nákladový účet 523. Účtovanie odvodov prebieha v prospech účtu 336 a na ťarchu účtu 524 alebo 525.