Šach ako metafora matematiky - Kvasz, Ladislav
Prirovnanie matematiky k šachu, ako súboru pravidiel a čŕt, ktoré má matematický výpočet spoločný so šachom. Skupiny argumentov, ktoré ukazujú analógiu medzi šachom a matematikou.