Energetická únia v rámci krajín Európskej únie - Válek, Juraj, 1981-
Snaha Európskej únie o vytvorenie jednotnej energetickej únie. Závislosť krajín Európskej únie na externých dodávateľoch energetických surovín. Rámcová stratégia energetickej únie. Znižovanie cien energie.