Transformácia plodnosti na Slovensku v 19. a 20. storočí (teoretické a metodologické východiská z pohľadu historickej demografie) - Tišliar, Pavol
Teoreticko-metodologické východiská transformačného procesu reprodukcie obyvateľstva Slovenska, ktorý prebehol na konci 19. a v prvej polovici 20. storočia. Stručný náčrt jeho priebehu a jeho prejavy. Historická podmienenosť.