Osobitosti rozpočtovania a účtovania rozpočtových organizácií - Sýkora, Jozef
Rozpočtové organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti obce, vyššieho územného celku (VÚC) alebo štátu, ako súčasť sektora verejnej správy sú povinné postupovať podľa normatívneho právneho aktu, ktorý zakotvuje práva a povinnosti pri hospodárení s verejnými prostriedkami.