Verifikácia vybraných predikčných metód na vzorke Slovenských podnikov - Gundová, Petra
Podnikateľské subjekty sa počas svojej existencie dostávajú do rôznych krízových situácií, ktoré v prípade ich neriešenia môžu predstavovať ohrozenie životaschopnosti podniku a v konečnom dôsledku môžu viesť až k ukončeniu jeho podnikateľskej činnosti. Z analýzy konkurzov od spoločnosti CRIF – Slovak Credit Bureau, s.r.o. vyplýva, že v roku 2012 na Slovensku zbankrotovalo 362 podnikateľských subjektov, pričom konkurzmi najviac postihnuté sektory podľa klasifikácie SK NACE boli G - Veľkoobchod a maloobchod, oprava motorových vozidiel a motocyklov, C - Priemyselná výroba a F - Stavebníctvo. Teoretické východiská predikčných metód.