CECGA rozšírila kritériá hodnotenia spoločností - Debnárová, Lenka
Stredoeurópska asociácia správy a riadenia spoločností (Central European Corporate Governance Association – CECGA) od roku 2012 hodnotí dodržiavanie princípov Corporate Governance. Predmetom prieskumu sú spoločnosti, ktorých cenné papiere sú registrované na Burze cenných papierov v Bratislave, a.s. CECGA hodnotí úroveň dodržiavania princípov Corporate Governance v súlade so zásadou Kódexu správy a riadenia spoločností na Slovensku „comply or explain“ (dodržiavaj alebo vysvetli). Z tohto vyplýva, že sa hneď neznižuje hodnotenie spoločnostiam, ktoré nedodržiavajú sledované kritériá, ak poskytnú primerané vysvetlenie.