Cesty k zvyšovaniu efektivity v podnikoch - Bódi, Marian
Rastúca konkurencia v prostredí stagnujúcich ekonomík núti firmy kontinuálne zlepšovať svoju kondíciu znižovaním nákladov, zvyšovaním flexibility a zjednodušovaním štruktúry. Za posledné roky firmy zoštíhlili svoje organizačné štruktúry, pretendrovali dodávateľov s cieľom zníženia nákladov, presťahovali sa do lacnejších priestorov, poškrtali niektoré benefity a obmedzili aktivity, ktoré neprinášajú okamžitú hodnotu pre firmu. Mnohé z vyššie uvedených opatrení priniesli želaný efekt, avšak ich potenciál sa vyčerpal, a v ďalšom medziročnom porovnávaní už neprispievajú k požadovanej kontinuálnej optimalizácii nákladov, nehovoriac o nepriamych dopadoch na dlhodobú kondíciu firmy.