Ďalší krok k oficiálnym štatistikám cien komerčných nehnuteľností - Karšay, Alexander, 1983-
Dozvuky finančnej krízy, ktorá naplno vypukla v roku 2008, sa naďalej negatívne prejavujú na svetovom hospodárskom vývoji. Významnú úlohu v nepriaznivom vývoji mali okrem iných faktorov aj výkyvy na realitných trhoch. Na podnet zoskupenia G20 Medzinárodný menový fond a Rada pre finančnú stabilitu vypracovali správu, ktorá okrem iného odporúča venovať zvýšenú pozornosť cenovým indexom komerčných a rezidenčných nehnuteľností. Odporúčanie zahŕňa aj potrebu stanovenia štandardov štatistického merania týchto indexov. Na základe toho Eurostat a Európska centrálna banka za podpory ďalších medzinárodných inštitúcií zorganizovali konferenciu na danú tému.