Finančné aspekty a perspektíva zelenej a reverznej logistiky - Badura, Peter, 1978-
Cieľom zelenej logistiky je minimalizovať jej dopady na životné prostredie tým, že sa snaží znížiť energetickú a materiálovú náročnosť jednotlivých logistických činností, merať vplyv konkrétnych druhov dopravy na životné prostredie, resp. navrhovať jednorazové obaly so zníženou spotrebou materiálu. Vplyv zelených iniciatív na efektívnosť dodávateľského reťazca. Aktuálne a plánované iniciatívy v oblasti dopravy a logistiky. Reverzná logistika sa tak zameriava na procesy súvisiace s logistikou skôr v opačnom smere ako je klasický zásobovací cyklus (v tomto prípade od odberateľa späť k dodávateľovi) s cieľom opakovaného spracovania tovaru.