Behaviorálne financie - Bikár, Miloš, 1973-
Behaviorálna ekonómia a behaviorálne financie - definovanie pojmov. Predmet skúmania behaviorálnych financií. Modely behaviorálnych financií. Behaviorálne finančné modely nachádzajú veľké uplatnenie pri oceňovaní finančných aktív a derivátov, pri vytváraní optimálneho portfólia, časovej diverzifikácii portfólia, pri analýze a správe aktív, pri určovaní kurzu a mnohých ďalších finančných problémoch.