Konkurencieschopnosť verzus ekonomická výkonnosť štátov V4 - Ivanová, Eva
Konkurencieschopnosť ekonomiky sa stala v medzinárodných vzťahoch dôležitou kategóriou súvisiacou s procesom zintenzívnenia medzinárodnej deľby práce, ktorý nadobudol nový rozmer v procese globalizácie. Otázky ako a akým spôsobom konkurencieschopnosť môže mať vplyv na podnikateľské prostredie krajín V-4 z hľadiska ich ekonomickej výkonnosti, a to v rámci ich ďalšieho sociálneho a ekonomického rozvoja. Možnosti zabezpečenia udržateľného hospodárskeho rastu v ekonomikách štátov V-4, a tým zvýšenie konkurencieschopnosti EÚ v rámci trojice svetovej ekonomiky v medzinárodnom prostredí systému svetovej ekonomiky.