Doplnkové zdroje financovania regionálnych samospráv v SR - Vaľovská, Zlata
Doplnkové zdroje financovania majú charakter vlastných nedaňových príjmov a sú jednou z možností ako posilniť nezávislosť regionálnej samosprávy na dotáciách zo štátneho rozpočtu a zvýšiť ich konkurencieschopnosť voči ostatným samosprávnym krajom. Analýza schopnosti regionálnych samospráv SR kryť ich výdavky vlastnými príjmami a ich aktivitu v oblasti získavania doplnkových príjmov z vlastníctva majetku a z podnikania.